Haber Merkezi / Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurslarında eğitim gören kursiyerlere yönelik Siverek Kültür Merkezinde düzenlenen program kapsamında çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Bahar Çiftsever, Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle program düzenlediklerini belirterek, 'Bugün Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in kutlu doğum etkinlikleri münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gerçi Kadın ve Aile Müdürlüğü olarak bu etkinlik için biraz geciktik, bazı aksaklıklar oldu.' dedi.
Geçen haftada program düzenlendiğini hatırlatan Çiftsever, şu ifadeleri kullandı: 'Geçen hafta Siverek belediyesinin düzenlemiş olduğu Grup Tillo'da keyifli anlar yaşattı, Peygamber Efendimiz'i yad etme hem kutlu doğumu yeniden hatırlamak. Biz de istedik ki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak bu önemli günü birlikte anmak aynı zamanda Siverek'te bulunan birçok hanım kardeşimizin daha önce hiçbir zaman sinemaya gitmediğini düşünerek Peygamber Efendimizin sinemaya aktarılmış hayatını beraber izlemeyi düşündük. Umarım keyifli bir program olur, O'nun hayatından öğreneceğimiz birçok ders olacak, ders niteliğinde olacağına inanıyorum bu filmin. Dediğim gibi isterdim ki sayımız biraz fazla olsun, bu anlamda buraya katılım sağlayan bütün hanım kardeşlerimizin gelmeyen hanımlarımıza bu güzel programı anlatmalarını istiyoruz. Çünkü uzun vadede birçok program düzenleyeceğiz burada. Çoğunluğun katılımı sağlaması bizim için daha önem arz ediyor, daha fazla kişiye ulaşmış olacağız. Günün anlam ve önemi kelimelerle anlatılacak gibi değil, filmin içeriğinde Peygamber Efendimizin hayatından kesitler olacak, O'nu anmak, O'nu yad etmek, O'nunla yeniden hayat bulmak umarım bizlere nasip olur. 'Muhabbetten Muhammed hasıl olur' diye bir söz var, umarım bizim de muhabbetlerimiz Muhammed'in kelamın olur, o kelamla birbirimizi anlamak ve idrak etme noktasında hayatımızın her noktasında vuku bulur.'
Konuşmanın ardından programa katılanlara 'Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi' filmi izletildi.
Yaklaşık 3 saat süren film gösteriminin ardından bayanlar, program nedeniyle teşekkür etti.