Haber Merkezi / Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın talimatları ile çocukların kanallara girmesini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar sonunda hizmete açıldı. Akçakale Belediyesi Yüzme Havuzu, çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Akçakale Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile koordineli şekilde ücretsiz olarak 7- 14 yaş arası 250 çocuğun yararlandığı yüzme havuzunda, çocuklar hem sıcak havalarda serinleme imkanı buluyor hem de yüzme antrenörleri ile yüzme öğreniyor. Yüzme havuzunda çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla da toplam 7 cankurtaran görev yapıyor.

Hem sıcaklarda serinleme imkanı bulan hem de yüzme eğitimi alan çocuklar, havuzun faaliyete sunulmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve Akçakale Belediyesine teşekkür ettiler.

Başkan Mehmet Yalçınkaya da, yüzme havuzunda rutin olarak temizlik çalışmaları ve su ölçümlerinin yapılarak, hijyenik ortam oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, çocukların kanallara girerek, boğulmalarını önlemeyi hedeflediklerini söyledi.