Şanlıurfa Kent Konseyi'nin düzenlediği gecede, etkinliğe katılan şairler seçkin şiirlerini seslendirdi.

Uzun pandemi dönemi sonrası özlenen sanat buluşmalarının ilki Kent Konseyi tarafından, sanat sokağındaki binasında düzenlendi. Cuma günü saat 20:30'da pandemi önlemlerine uyularak düzenlenen etkinlikte Şanlıurfalı birçok şair, uzun dönem sonrası bir araya gelerek hem hasret giderdi hemde bir şiir şöleni sundular.

Kent Konseyi başkanı Adil Saraç hocanın sunumuyla başlayan gecede, Kanun ve Ney sanatçıları da şairlere eşlik ettiler. Kur'a ile sırası belirlenen şairler, kendi eserlerinden seçtikleri birer şiiri seslendirdiler. Gecede Adil Saraç hocanın seslendirdiği 'Taş' şiiri ve ağabeyi M.Akif İnan'ın şiirini yorumlayan Dr.Ahmet İnan yoğun alkış aldı.

Mehmet Sarmış, Bekir Urfalı, Hüseyin Baykuş, Abdullah İnan, Sadık Alican, Musa Kaldı, Remzi Mızrak, Abdulkadir İkbal, Fuat Kürkçüoğlu, Gülseren Kaplan, Ö.Faruk Gözoğlu, Salih Bencik ve katılan diğer şairler kendi seçkin eserlerini seslendirdiler.

Geceye Şanlıurfa Gazeteciler Birliği başkanı Veysel Polat, Kızılay İl Başkanı Dr.Ahmet İnan, TYB eski il başkanı Mehmet Sarmış, BŞB STK ve Muhtarlar Daire başkanı Murat Müjdeci, Kütüphaneler Şube başkanı Ömer Aslan ve birçok davetli de katıldı.

Pandemi kuralları gereği erken bitirilen etkinlik, şiirseverlere güzel bir gece yaşattı. / Yüksel POLAT.