Haber Merkezi / Mesajında tüm öğretmenlerin gününü tebrik eden Başkan Resul Yılmaz, 'Öğretmenlik dünyadaki en kutsal mesleklerin başında gelirken öğretmenler ise toplumun en fedakar insanlarıdır. Bir öğretmenin emeği olmadan yaşama hazırlanmış tek bir birey yoktur. Yaşamın zorlukları arasında öğretmen olmak ayrıca çok üst düzeyde bir özveri gerektirir. Kırsal mahallelerimizde eğitim-öğretimin dışında bazen elinde fırçası ile sınıfını boyayan, bazen imkanları zorlayarak öğrencilerin destansı başarılarına imza atan öğretmen öyküleri ile doludur yaşadığımız yerler. Yoksulluğun, yoksunluğun zor koşullarında çoğu zaman öğrencileri ile beraber ailelerinin de birer parçası olarak ikinci bir anne ve baba olurlar körpecik yüreklere. Buralarda öğretmen olmak, unutulmaz bir roman, şaheser bir şiiri yazmak gibidir çoğu zaman. En kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum çocuklarımıza emek veren fedakar ve cefakar öğretmenlerimize' diye konuştu.

Toplumlar aydınlık geleceklerini ancak eğitilmiş insan gücü ile inşa edebileceğini belirten Yılmaz, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: 'Tüm dünyanın barışa merhamete ve paylaşmaya en çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçerken nebevi bir meslek olan öğretmenlerin çabaları ile ancak yaşanabilir bir dünyayı yeniden inşa edebiliriz. Bu vesile ile manevi ve tarihi misyonu taşıyan tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

Mesajında şehit öğretmenleri de unutmayan Başkan Resul Yılmaz, Çiftçibaşı kırsal mahallesinde görev yaparken 16 Haziran tarihinde Tunceli'de kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ve tüm şehit öğretmenlere de rahmet diledi.