AA / Alınan bilgiye göre, Dahiliye Uzmanı Dr. Ebru Kılıç Güneş, mesai sonrasında, aracına binerken yanına gelen bir hastanın saldırısına uğradı.
Darbedilen Güneş, aynı hastanede müşahede altına alındı.
Polis, olayın ardından kaçan şüphelinin bulunması için çalışma başlattı.
Öte yandan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Güneş'e yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Yabir, 'Meslektaşımız Dr. Ebru Kılıç Güneş'e, hasta tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınar, yeterince baskı altında çalışan sağlıkçı meslektaşlarımıza şiddetin son bulmasını dileriz. Sağlık-Sen ailesi olarak yaşanan üzücü hadisenin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.' ifadesini kullandı.

ZANLI TUTUKLANDI
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Dahiliye Uzmanı Ebru Kılıç Güneş'i darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan S.A. tutuklandı.
Mesai sonrasında evine gitmek üzere hastaneden ayrılan Dahiliye Uzmanı Güneş'in, dün bir hasta tarafından darbedilmesi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Güneş'in ifadesine başvuran İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen S.A'yı gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince, 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
Görev yaptığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Dr. Güneş, olay günü yaşadıklarını anlattı.
Dr. Ebru Kılıç Güneş, İzmir'de vatani görevini yapan ve kendisinden 'çürük raporu' isteyen S.A. tarafından darbedildiğini öne sürerek, şu iddialarda bulundu:
'Hasta erin, benim bölümle çok alakası yok. Daha önce göğüs hastalıkları bölümüne geliyor ve oradan 3 ay hava değişimi alıyor. Bunun üzerine Sağlık Kurulu'na gelerek 'benim tedavim üç aydan fazla sürüyor' dedi. Ben de bu anlamda 6 ay rapor verilebileceğine ilişkin görüş belirttim. Ama kuruldan 4 ay kararı çıktı. O anda hiçbir olumsuzluk yansıtmadı bize ama çıkışta beni takip etti. Aslında arkamda birinin olduğunu htim. Sonrasında tenha bir yerde önümü kesti. 'Nereye gidiyorsun, sen bana nasıl çürük raporu vermezsin' diyerek darbetmeye başladı. Maalesef bu olumsuzluklar bitmeyecek, her yerde olan şeyler, inşallah bu kadar ucuz kurtulabiliriz. Allah tüm sağlık çalışanlarını korusun. Bu kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.'

'SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI HEP BERABER TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMAYA DAVET EDİYORUZ'
Şanlıurfa Tabip Odasınca, kentte bir doktorun darbedilmesi üzerine, sağlık çalışanları ve kamuoyu, sağlıkta şiddete karşı tepki koymaya davet edildi.
Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Dahiliye Uzmanı Ebru Kılıç Güneş'in önceki gün bir hastası tarafından darbedilmesinden duyulan üzüntü ve tepki ifade edildi.
Oda olarak saldırının takipçisi olunacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Daha önceki dönemlerde de sunduğumuz gibi Ceza Muhakemeleri Kanunu'na, tutuklanmanın ertelenmemesi ve diğer kamu görevlilerine yapılan şiddete karşı verilen cezaların sağlık çalışanlarına yapılan şiddette de uygulanmasının eklenmesini talep ediyoruz. Bütün sağlık çalışanlarına ve kamuoyuna buradan çağrı yapıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı hep beraber tepkimizi ortaya koymaya davet ediyoruz. Caydırıcı sağlıkta şiddet yasası talebimizi buradan tekrarlıyor ve takipçisi olacağımızı yetkili organlara bildiriyoruz. Artık yeter, hayati olan sağlık hizmetlerini sürdürebilmek için hayatımızdan oluyoruz.'
Şanlıurfa'da önceki gün hastanede görevli olan Dahiliye Uzmanı Ebru Kılıç Güneş darbedilmiş, yakalanan saldırgan tutuklanmıştı.