İLKHA/ HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, tarım işçilerinin yaşadığı sorun ve sıkıntıları yerinde tespit etmek ve raporlamak amacıyla 2 hafta boyunca yaklaşık 18 ili kapsayan ziyaretlerde bulunmuştu.
Ziyaretler sonunda mevsimlik tarım işçilerinin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılarını yerinde gören ve tespit eden Özaslan, bu sorunlarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda sorunlarla ilgili çözüm önerileri de yer aldı.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret eden Özaslan, hazırladıkları raporu Vali Erin'e takdim etti.
Özaslan, hazırladıkları rapor ve Vali Abdullah Erin ile görüşmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

'Şanlıurfa'nın en önemli sorununu gündeme getirdik'
Mevsimlik tarım işçileri ile ilgili hazırladıkları raporu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e sunduklarını belirten Özaslan, 'HÜDA PAR olarak kurulduğumuz ilk günden beri masa başı siyaset yapmayacağımızı ve sürekli olarak sahada olacağımızı ve dürüst bir siyaset yapacağımızı söyledik. Şanlıurfa'nın kanayan yaralarından ve en önemli sorunlarından olan mevsimlik tarım işçileri sorununu gündeme getirdik. Şanlıurfa'da her sene 350 binden fazla insan, Türkiye'nin 44 iline dağılıyor. Bu insanlar oraya neden gidiyor? Gittikleri yerlerde neyle karşılaşıyorlar? Bu meseleleri sebep-sonuç ve önerilerle birlikte ortaya koyarak raporlaştırdık. Bu konuyu çeşitli platformlara taşıyalım diye bir çalışma başlattık. İçerisinde çözüm önerilerinin de bulunduğu raporu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e sunduk. Sayın Erin, bu çalışmamızı çok anlamlı ve değerli buldu. Güzel bir çalışma yaptığımızı söyledi. Sayın Vali'ye çözüm önerilerinin sahada uygulanabilmesi için hazırladığımız raporu her yere götürerek paylaşacağımızı söyledik. Kendisi de bu konuda elinden gelen gayreti göstereceğini ve bu çalışmanın içerisinde yer alacağını söyledi.' şeklinde konuştu.

'Tarım işçileri kendi memleketlerinde çalışsın'
Şanlıurfa halkının çok büyük bir sorunla mücadele ettiğini ifade eden Özaslan, 'Halk, Şanlıurfa'da iş bulamadıklarından dolayı Türkiye'nin 44 iline çalışmaya gidiyorlar. Kimisi trafik kazalarında yollarda can veriyor ve gittikleri yerlerde de ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorlar. HÜDA PAR olarak şunu söylüyoruz: 'Şanlıurfa GAP'ın başkentidir. Bu insanlar gittikleri yerlerde kömür ocakları ya da fabrikalarda çalışmıyorlar. Gittikleri yerlerde de tarlalarda çalışıyorlar. Şanlıurfa GAP'ın ve tarım başkentiyse neden burada çalışmasınlar.' Onların burada çalışması için ne gerekiyorsa çözüm önerilerimizin hepsini sunduk. Hazırladığımız raporu medyada da yakın zamanda herkes görebilecek. Biz de raporun tanıtılması ile ilgili çalışıyoruz. Sayın Vali'mize hazırladığımız raporu sunduk. İnşallah raporu bütün gazetecilere, STK'lara da ulaştıracağız. İnşallah elimizden geldiği kadar bu meseleyi ortadan kaldırmak için çalışacağız. Mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederken ayağında ayakkabısı olmayan Zeynep ve 'ben evimi özledim' diyen 5 yaşlarındaki Muhammed Şiyar için bu çalışmayı her tarafa götüreceğim. Ömrümün sonuna kadar da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim.' diye konuştu.