Haber Merkezi /Fen Edebiyat Fakültesi Anfi salonunda düzenlenen söyleşiye; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Nihat Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Üniversite Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. M. Akif Nacar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen söyleşinin açılışında söz alan Genel Sekreter M.Akif Nacar; "Programdan maksimum derecede istifade etmenizi arzuluyorum. Yazar arkadaşımız Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili ülkemizde en çok satan kitabı yazmıştır. Programın iyi geçmesini diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz için faydalar getirmesini temenni ediyorum" dedi.
Yeni sistemin vesayet sistemlerine son vereceğini söyleyen Grup Başkan Vekili Av. Nihat Kılıç, geçmişte sosyal medya platformu twitterin kapanması ile ilgili tartışmalara değinerek; "Yabancı bir şirket olan twitterin Türkiye'de şubesi yok. Burada işlenen suçlardan dolayı ülke olarak muhatap bulamıyoruz. Twitter'a yazı yazılıyor. Muhatap bulundurması talep ediliyor. Ama şirket cevap bile vermiyor. Buna rağmen Anayasa Mahkemesi böyle bir şirket lehine karar veriyor. Bu bir vesayet değil mi?" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşide üniversiteden mezun olup iş hayatına atılanların veya ev hanımı olarak yaşamlarına devam edeceklerin kısacası her kesimin, pazar günü yapılacak olan oylamadan bir şekilde sizi etkileyeceğini belirten Onur Erim; "Piyasada birçok başkanlık sistemi ile ilgili kitap var. Ben 24 yıl önce bu sistemle ilgili bir tez yazdım. O zamandan beridir başkanlık sisteminin çok faydalar getireceğine inanan birisiyim. Bana bu sistem niye lazım, neden geçiyoruz gibi sorular yöneltiliyor. Bu sistemin çözeceği sıkıntılardan birisi; Türkiye, siyasi açıdan koalisyonlardan çok çekti. Bundan sonra koalisyonlara ihtiyaç duyulmayacak. Başka bir iyi tarafı, yönetimsel olarak önümüz açılıyor. Yönetimde hızlılık, çift başlılığı veya üç başlılığı ortadan kaldırması sağlanacak. Üç devir Rahmetli Menderes, Özal ve şimdiki hükümetimiz hariç, 1950 den beri devletimizi, hiçbir zaman bu millet idare etmemiştir. İnşallah Pazar günü üzerimizdeki vesayetin son halkasını koparmış olacağız. Türkiye'yi sadece sandığa giden vatandaş yönetiyor olacak" diye konuştu.
Yaklaşık olarak bir buçuk saat devam eden konferans, soru cevap kısmıyla son buldu.