Yüksel Polat

GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği ( GapEkoDer) tarafından düzenlenen seminer ile Şanlıurfa'da ki küçük işletmelere Rus ve Orta Asya pazarındaki fırsatlar anlatıldı.

GapEkoDer tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, GAP İdaresi ŞUTSO ve Karacadağ kalkınma Ajansı'nın katkıları ile düzenlenen seminer ile Şanlıurfa'da faaliyet gösteren küçük işletmelere Rusya ve Orta Asya ülkelerindeki Pazarlama, Pazar ve açılım fırsatları anlatıldı. ŞUTSO Konferans Salonunda düzenlenen ve konuşmacı K.T.Ü. emekli Öğretim Görevlisi Uğur Yenidoğan ile eski Coca-Cola Orta Asya Genel müdürü Mustafa Pehlivan'ın katıldığı seminere Şanlıurfa Gıda, tarım ve Hayvancılık İl müdürü Dr. Murat Çakmaklı, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, GapekoDer Başkanı Medet Abbasoğlu ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren işletme yetkilileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren GapEkoder Başkanı Medet Abbasoğlu yaptığı konuşmada derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi vererek amaçlarının ekolojik tarımı özendirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirterek özellikle sebze, meyve gibi tarımsal ve mamul ürünler için Rusya ve Orta Asya ülkelerinin Şanlıurfalı üreteciler için önemli Pazar fırsatları sunduğunu dile getirdi.

Eski Coca-Cola Orta Asya Genel Müdürü Mustafa Pehlivan ise yaptığı sunumda görev yaptığı yıllarda edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaşarak Rusya ve bölge ülkelerinin ihtiyaç duyduğu sektörlere işaret ederek bölgenin özellikle Şanlıurfa gibi tarım ve tarımsal üretim yapan şirketlere ve bu şirketlerin ürettiği ürünlere duyduğu ihtiyaca vurgu yaptı.

Yaklaşık iki saat kadar süren seminer katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.