Mehmet Talat AKAY/ 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum sürecine verdikleri destekten dolayı AK Parti Teşkilatından " Evet" desteğinden dolayı teşekkür geldi. Konu ile ilgili olarak AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İL Başkan Yardımcıları, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti Teşkilat Birimlerinin temsilcileri katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı konuşmada; "Halkımızın büyük çoğunluğu 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda " Evet" oyu kullanarak Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylamıştır. Şanlıurfa'nın oy ortalaması ise bir önceki seçime göre oldukça artmıştır. Harran İlçemiz Türkiye'de " Evet" oylarında rekor kırmış ve Türkiye birincisi, Akçakale ilçemiz ise Türkiye üçüncüsü olmuştur" diyerek Şanlıurfa'nın diğer ilçelerinin de hükümete ve AK Partiye verdiği destekte büyük bir artış olduğunu dile getirdi ve tam Şanlıurfalılara teşekkür etti.
Beyazgül sözlerine devamla sistem değişikliğinin daha istikrarlı bir Türkiye demek olduğunu belirterek; bu başarıda büyük emekleri geçen Parti Teşkilatımızın tüm birimlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunula birlikte Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza , STK'larımıza, Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
70.8'lik " Evet" oyu ile Şanlıurfa'nın Başkanlık sistemine en büyük desteği veren illerdin olduğunun altını çizen Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'nın bu başarısının her türlü takdir ve teşekkürü hak ettiğini dile getirdi.
Konuşmasında herkesi kucakladıklarını ve referandum sürecinin geride kaldığını belirten Beyazgül artık tüm vatandaşları kucaklayarak çözüm odaklı çalışacaklarını ve Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için gayret sarf edeceklerini dile getirdi.
Daha sonra söz alan Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da yaptıkları konuşmalarda vatandaşlara referandum sürecinde verdikleri " Evet" oylarından dolayı teşekkür ederek referandum sürecinin geride kaldığını ve hangi parti ve görüşten olursa olsun tüm vatandaşları kucakladıklarını ve herkesin sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdiler.